اقامتگاه‌های خارجی

دریاچه وان

آشنایی با جاذبه‌های شهر وان در شرق ترکیه

شهر وان در شرق ترکیه و در ساحل شرقی دریاچه وان قرار دارد. این شهر تاریخی با میراث فرهنگی غنی و مناظر طبیعی‌اش مشهور است و به یکی از مقاصد گردشگری زیبا و تاریخی بدل شده که سالانه گردشگران بسیاری را برای گشت‌وگذار و خرید به جذب می‌کند. ضمن اینکه این شهر با غذاهای خوشمزه و محلی‌ خود مانند کوفته ترکی، سارما و کوزو تندیر، مقصدی جذاب برای تجربه طعم‌های جدید شده است.

دریاچه وان

از نقاط دیدنی و جاذبه‌های گردشگری این شهر می‌توانیم به دریاچه وان اشاره کنیم که بزرگ‌ترین دریاچه در ترکیه محسوب می‌شود. دریاچه وان که در نزدیکی شهر است با مناظر طبیعی اطراف‌اش شهرت زیادی دارد، به ویژه در فصل تابستان مکانی مناسب برای تفریحات آبی توریست‌ها شده است.

 وسعت این دریاچه حدودا 3,755 کیلومتر مربع و عمق آن در حدود 171 تا 400 متر است و اطراف آن با شهرها و روستاها احاطه شده است. دریاچه وان شکلی تقریبا شبیه مثلث دارد و آب آن شور است. در این دریاچه می‌توان انواع تفریحات مانند قایق سواری، ماهیگیری و شنا را تجربه کرد.

دریاچه شهر وان

منبع عکس: theedgesingapore

موزه وان

موزه وان، جاذبه دیگر این شهر است.دراین موزه‌ آثار تاریخی و فرهنگی از دوران مادها، هخامنشیان، اشکانیان، بیزانس و عثمانی به نمایش گذاشته می‌شود. موزه در محله شرفیه در مرکز شهر است و با تاکسی یا اتوبوس می‌توان به خیابان جمهوریت که نزدیک موزه است، رفت و بقیه مسیر را به مدت 5 دقیقه پیاده‌وری کرد.

موزه وان از 8 صبح تا 5 عصر باز است.

موزه وان

منبع عکس: the-past

قلعه وان

جاذبه دیگر شهر وان، قلعه این شهراست. قلعه باستانی وان بر روی تپه‌ای مشرف به دریاچه وان قرار گرفته و تاریخ آن به دوران اورارتوها (نام تمدنی در عصر آهن) بر می‌گردد. این قلعه از دو بخش درونی و بیرونی تشکیل شده، بخش بیرونی آن با چهل برج حفاظت شده و بخش درونی آن هم روی قله صخره‌ای قرار گرفته است. این قلعه را می‌توانید در تابستان (از 15 آوریل تا 2 اکتبر) از  صبح 9 تا 7 شب و در زمستان (از 3 اکتبر تا 14 آوریل) از 8 صبح تا 5 عصر به طور رایگان بازدید کنید. این قلعه تاریخی در خیابان کاظم کارابکیر است و برای رسیدن به آن باید تا هتل آکدامار  پیاده رفت و بعد از مقابل هتل، سوار ون‌های زرد رنگ که به آن دولموش می‌گویند، شد.

قلعه وان

منبع وان: historyhit

مسجد بزرگ وان

مسجد جامع وان، بزرگترین مسجد در شمال شرق این کشور است که سال 1270 میلادی ساخته شده است. این مسجد که به مسجد کبود هم معروف است با معماری منحصر به فرد خود، سالانه گردشگران زیادی را به این منطقه جذب می‌کند و به یکی از جاذبه‌های مهم شهر تبدیل شده است.

مسجد جامع وان در غرب این شهر در مسیر اسکی کال، بخش جنوبی مجموعه تاریخی وان قدیم واقع شده است.

مسجد شهر وان

منبع عکس: tripadvisor

جزیره آکدامار

جزیره آکدامار یا آختامار،جزیره‌ای زیبا در دریاچه وان است که کلیسای تاریخی آختامار هم در آن قرار دارد، این کلیسا متعلق به ارمنیان است و بر روی جزیره آختامار که در جنوب دریاچه وان و در فاصله 3 تا 5/3 کیلومتری ساحل است، قرار دارد. این جزیره در حدود ۴ کیلومتری ساحل جنوب غربی دریاچه وان قرار دارد. برای بازدید از آن اول باید به اسکله گواش رفت که در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی شهر  قرار دارد و از آنجا با قایق یا کشتی به جزیره رفت.

جزیره آکدامار در وان

منبع عکس: ویکی پدیا

بازار وان

در بازار محلی شهر هم می‌توان صنایع دستی و غذاهای سنتی این شهر را پیدا و تجربه کرد. بهترین فصل خرید در وان پاییز و زمستان است. به غیر از بازار محلی، این شهر مراکز خرید بسیاری دارد از جمله مرکز خرید آتایوس سیلور که مرکز تخصصی در زمینه جواهرات و اشیای قیمتی است. از ساعت 9 صبح تا 10 شب می‌توانید در این مرکز خرید کنید. آتایوس سیلور در محله باهچیوان، خیابان کاظم کارابکر، کوچه یوزباشیئلو قرار دارد.

مرکز خرید AVM که وسایل آشپزخانه، لوازم آرایش و پوشاک، مواد غذایی و … را می‌توان با قیمت مناسب پیدا کرد. این مرکز خرید در خیابان جمهوریت، محله ایپیکیولو، محله سرحت قرار دارد و از  8 صبح تا 10 شب باز است.

همچنین تورکوآز، مرکز خریدی برای خرید لباس‌ها و پارچه‌های ترکیه‌ای است. تورکوآز در محله باهچیوان، خیابان کاظم کارابکر قرار دارد و از 8.30 تا 12 شب باز است.

مرکز خرید آیدین پریهان هم مرکز تجاری بزرگ و با امکانات بسیار برای خرید از بهترین برندهای جهان است که از 7 صبح تا 10 شب باز است. این مرکز خرید در خیابان جمهوریت، کوچه اوزون قرار دارد. 

این جاذبه‌ها تنها بخشی از زیبایی‌های شهر وان هستند و می‌توانند تجربه‌‌های خاطره‌انگیزی برای گردشگران فراهم کنند.

بازار شهر وان

منبع عکس: tripadvisor

چطور به وان برسیم؟

اگر قصد سفر به وان با خودروی شخصی دارید، می‌توانید از سه مرز رازی، سرو و بازرگان خود را به این شهر برسانید.

از مرز رازی حدودا 330 کیلومتر راه است و حدودا با 4 تا 5  ساعت رانندگی می‌توان به وان رسید. از مرز بازرگان هم 490 کیلومتر راه است که می‌توان با 8 ساعت رانندگی به آن رسید. 

از مرز سرو (Serow) هم می‌توان از شهر ارومیه با حدود 250 کیلومتر و 4 ساعت رانندگی به وان رسید.

برای رسیدن به وان از هواپیما و قطار هم می‌توان استفاده کرد، از تبریز به وان با قطار حدودا 7 ساعت زمان می‌برد. با هواپیما هم می‌توان از تهران با حدودا 90 دقیقه زمان می‌توانید به وان برسید.

رستوران در شهر وان

منبع عکس: tripadvisor

فاصله وان تا استانبول

استانبول یکی از بهترین شهرهای ترکیه برای ایرانیان است که سالانه افراد زیادی برای گردش و تجارت به این شهر سفر می‌کنند. این شهر که در ساحل دریای مرمره قرار دارد به یکی از پر طرفدارترین مقاصد مهاجرت ایرانیان تبدیل شده است.

اگر می‌خواهید شرق تا غرب ترکیه را با خودرو بروید پس خودتان را برای 18 تا 20 ساعت سفر آماده کنید،  فاصله وان تا استانبول حدودا 1600 کیلومتر است که البته نمی‌توان این مسافت را بی‌وقفه طی کرد و باید ساعاتی را برای استراحت در نظر بگیرید. با رسیدن به استانبول می‌توان از مراکز خرید آن وسایل مورد نیاز خود را خرید، از آثار باستانی شهر دیدن کرد و از مراکز تفریحی و گردشگری آن لذت برد.

ضمن اینکه از وان به استانبول را می‌توان با هواپیما یا قطار هم رفت که مثل همیشه انتخاب هواپیما راحت‌ترین و سریع‌ترین مسیر است و با تهیه بلیت آن می‌توان این مسیر را با حدود 2 ساعت زمان رفت. از فرودگاه تهران هم می‌توان با تقریبا یک ساعت پرواز به وان رسید.

شهر استانبول

منبع عکس: istanbul.ktb.gov.tr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا