اقامتگاه‌های خارجی

معرفی جاهای دیدنی آنکارا

آنکیرا که احتمالا به زبان یونانی به معنی لنگر بوده، هزاران سال پیش ساخته شد. در دوران فریگی‌ها در قرن‌های 8 تا 7 قبل از میلاد شهری اهمیت بالایی پیدا کرد و در قرن‌های 7 تا 4 پیش از میلاد مسیح، تحت سلطه لیدی‌ها و پارسی‌ها درآمد. سال‌ها بعد در قرن‌های 4 تا 2 قبل از میلاد، اسکندر مقدونی آناتولی را فتح کرد و این شهر بخشی از هلنیستی شد و با مرگ اسکندر تحت سلطه امپراتوری سلوکی‌ها و بعدها گالات‌ها قرار گرفت. در این مقاله به معرفی برخی از جاهای دیدنی آنکارا می‌پردازیم:

این شهر باستانی در دوران روم و بیزانس مرکز مهمی شد، بعدها خسرو پرویز، پادشاه ساسانیان آن را فتح کرد و و در زمان هارون الرشید و معتصم؛ خلفای عباسی تاراج شد. با روی کار آمدن سلجوقیان و عثمانیان به دست آن‌ها افتاد و در اواخر قرن 15 میلادی، اولین پایتخت استان آناتولی شد تا اوایل قرن بیستم که با سقوط امپراتوری عثمانی، کانون مقاومت ملی شد. این شهر که در طی سال‌ها به آنکارا (Ankara) تغییر نام داده بود، در سال 1923 میلادی پایتخت ترکیه شد. انتخاب این شهر به‌عنوان پایتخت برای فاصله گرفتن از میراث امپراتوری عثمانی و موقعیت جغرافیایی مناسب آن صورت گرفت.

پایتخت ترکیه در بخش شمال غربی این کشور و در فاصله 200 کیلومتری جنوب دریای سیاه در نزدیکی محل تلاقی رودهای چوبک و هتیپ اینچه سو قرار دارد. کارخانه‌های این شهر در زمینه تولید سیمان، بیسکوییت، شکر، ماکارونی، مصالح ساختمانی، تراکتور و … فعالیت می‌کنند و رونق زیادی به پایتخت داده‌اند. گردشگران بسیاری برای تحصیل، کار و تجارت به این شهر قدیمی می‌روند و گردشگران ایرانی علاوه بر اهداف گفته شده، برای خرید و وقت سفارت کانادا و ایالات متحده به این شهر سفر می‌کنند.

 

شهر آنکارا

منبع عکس: ویکی پدیا

آنکارا، بزرگترین شهر ترکیه بعد از استانبول است، علاوه بر مراکز تجاری و صنعتی، مراکز اداری سیاسی و وزارتخانه‌های بسیاری دارد؛ بیشتر جمعیت این شهر را مردمان ترک آناتولی تشکیل می‌دهند و کردها جمعیت کمی از آن را تشکیل داده‌اند. در ادامه به معرفی جاذبه‌های دیدنی آنکارا می‌پردازیم:

برخی از جاذبه‌های دیدنی آنکارا

مقبره آتاتورک

مصطفی کمال آتاتورک، رهبر استقلال‌طلبان ترکیه، آنکارا را به عنوان مقر اصلی نیروهای ملی انتخاب کرد. موقعیت مرکزی و دور از اشغالگران خارجی، آنکارا را به انتخابی استراتژیک تبدیل کرده بود. آتاتورک که به مصطفی کمال پاشا هم شهرت دارد، اولین رئیس جمهور جمهوری تازه تاسیس ترکیه بود و خدمات شایانی به این کشور کرد. آتاتورک در 57 سالگی به علت بیماری کبد درگذشت.

مقبره آتاتورک که به عنوان آنیت‌کابیر(Anıtkabir) هم شناخته می‌شود در بخش شمالی آنکارا، بر روی تپه‌ای به نام تپه موزولیم (Müze Tepesi) قرار دارد و دیدی وسیع از شهر آنکارا را به بازدیدکنندگان می‌دهد.

در اطراف مقبره هم موزه‌هایی ساخته شده تا مجموعه‌هایی از آثار و یادبودهای مرتبط با زندگی آتاتورک و تاریخ جمهوری ترکیه را به نمایش بگذارند. گردشگران بسیاری هر روز از 9 صبح تا 17 عصر بدون پرداخت بلیت از این مقبره بازدید می‌کنند.

مجسمه آتاتورک هم جاذبه دیگری است که در میدان اولوس آنکارا در نزدیکی بلوار آتاتورک قرار دارد.

مقبره آتاتورک در آنکارا

منبع عکس: turkeytravelplanner

قلعه آنکارا

در دوران هیتی‌ها در حدود 2500 سال پیش قلعه‌ای در آنکارا ساخته شده که بعدها در دوران روم، سلجوقیان و عثمانی‌ها بازسازی و تقویت شد. این قلعه که یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی در شهر آنکاراست در بالای تپه‌ای با دید وسیعی به شهر قرار دارد. امروزه قلعه آنکارا به عنوان نمادی از تاریخ و فرهنگ این شهر، مکانی محبوب برای عکاسان و گردشگران است. مسافران برای بازدید از این قلعه باستانی می‌توانند هر روز از 8 صبح تا 20 شب بدون پرداخت هزینه بلیت از آن بازدید کنند. این قلعه در بخش قدیمی شهر در منطقه آلتنداغ   (Altındağ)  قرار دارد و نزدیک به محله‌های قدیمی پایتخت است. گردشگران برای دسترسی به قلعه، می‌توانند از تاکسی، اتوبوس یا حتی پیاده‌روی استفاده کنند.

اطراف قلعه آنکارا هم جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی بسیاری قرار دارد، بنابراین علاوه بر بازدید از قلعه، امکان بازدید از مناطق تاریخی دیگری شهر هم فراهم است.

قلعه آنکارا

منبع عکس: turkeytriptips

شهربازی آنکارا

شهربازی آنکارا سال 1999 با وسعتی در حدود یک میلیون متر مربع افتتاح شد و یکی از بزرگترین شهربازی‌های ساخته شده در جهان به شمار می‌آید. این شهر بازی بر طبق استانداردهای روز جهان طراحی شده‌ و انواع بازی‌های هیجان‌انگیز برای همه رده‌های سنی از کودک تا جوان دارد. از ساعت 15 تا 0 بامداد می‌توان در شهربازی حضور یافت و از وسایل آن استفاده کرد.

شهربازی‌ها و پارک‌های تفریحی بسیاری در شهر آنکارا ساخته شده‌اند و برخی از آن‌ها در نزدیکی مراکز خرید و مناطق توریستی قرار دارند.

شهر بازی آنکارا

منبع عکس: flickr

معبد آگوستوس

این معبد که به زبان ترکی به آن Augustus Tapınağı گفته می‌شود به آگوستوس، بنیان‌گذار امپراتوری روم اختصاص دارد. معبد آگوستوس نمونه‌ای برجسته‌ای از معماری روم کلاسیک و فرهنگ مذهبی آن دوران به شمار می‌آید و جزو مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری آنکارا است. یکی از ویژگی‌های برجسته این معبد، نوشته‌هایتاریخی بر دیوارهای داخلی آن است که به منشورآگوستوس اشاره دارد. این منشور یکی از مهم‌ترین منابع تاریخی برای مطالعه دوران سلطنت آگوستوس است. در این نوشته‌ها، آگوستوس خود را به‌عنوان رهبری بزرگ و بنیان‌گذار  امپراتوری روم معرفی کرده و دستاوردهای نظامی و سیاسی خود را شرح داده است.  

معبد آگوستوس در منطقه‌ای به نام کالنیکا که امروزه به عنوان منطقه‌ای تاریخی در شهر شناخته شده، قرار گرفته است. در نزدیکی آن، مسجد حاجی بایرام و حمام رومی قرار دارند و بازدید از آن در هر ساعت از شبانه‌روی امکان‌پذیر است.

معبد آگاستوس

منبع عکس: yuzyillikhikayeler

اماکن مذهبی آنکارا

در پایتخت ترکیه مساجد بسیاری از دوران قدیم وجود دارد که این روزها تبدیل به جاذبه‌های توریستی مذهبی شده‌اند، برای مثال می‌توان به مسجد حاجی بایرام، مسجد اهی الوان، مسجد کجا تپه و مسجد اصلان حانه اشاره کرد.

اماکن مذهبی آنکارا

منبع عکس: flickr

حمام‌های رومی

این آثار باستانی در قرن دوم میلادی، در دوران امپراتوری روم ساخته شده و یکی از نمونه‌های مهم معماری آن دوره از نظر مهندسی آب و گرما است و می‌تواند برای علاقه‌مندان به تاریخ و معماری بسیار جذاب باشد. با توجه به عمر طولانی این بنای تاریخی، بخش‌هایی از آن به مرور زمان تخریب شده‌ اما از اوایل قرن بیستم میلادی توجه ویژه‌ای به مرمت و حفاظت آن شد.

امروزه حمام رومی آنکارا که به آن حمام حاجی بَک هم گفته می‌شود، به عنوان یک مکان گردشگری مهم شناخته می‌شود و گردشگران هر روز از 9 صبح تا 17 عصر می‌توانند از این آثار تاریخی بازدید کنند. 

در نزدیکی این آثار باستانی، موزه‌های جمهوری و جنگ استقلال، مسجد حاجی بایرام، موزه قومی آنکارا و معبد آگستوس قرار دارد که با حدود یک ساعت پیاده‌روی یا چند دقیقه رانندگی می‌توان به این مراکز هم رفت.

حمام های رومی آنکارا

منبع عکس: publicdomainpictures

مراکز خرید شهر

مسافران علاوه بر بازدید از مراکز تفریحی و تاریخی این شهر می‌توانند در مراکز خرید مدرن و سنتی آنکارا ساعت‌های بسیاری را صرف خرید کنند و هرآنچه که می‌خواهند از اجناس گران‌قیمت و برند گرفته تا ارزان خریداری کنند. از جمله می‌توان به مرکز خرید لوکس فروم (Forum) در بلوار یوزگات، مرکز خرید آرمادا (Armada) در خیابان اسکی شهیر، ناحیه تجاری سگوتزو اشاره کرد.

مرکز خرید کیزیلا (Kizilay AVM) یکی از مراکز خرید ارزان قیمت شهر است و در بازار سنتی شهر (Bakircilar Carsisi) هم می‌توان صنایع دستی ترکیه، زیورآلات و ظروف آنتیک پیدا کرد.

مرکز خرید جپا (Cepa AVM) هم مرکز خرید بزرگی است که در بیشتر روزهای سال تخفیف‌های خوبی برای خرید پوشاک و مواد غذایی دارد. این مراکز خرید علاوه بر خرید عموما، مراکز تفریحی مخصوص کودکان، سینما و رستوران‌هایی با سرو غذاهای محلی و فست‌فود دارند تا گردشگران ساعت‌ها در آن‌ها وقت بگذرانند.

مراکز خرید آنکارا

منبع عکس: tepe

این شهر تابستان‌های خیلی گرمی ندارد، به همین علت گردشگران بسیاری از اواسط بهار تا تابستان به آنکارا سفر می‌کنند. برای تهیه بلیت بازدید از آثار باستانی و موزه‌های ترکیه می‌توان از اینجا آنلاین خرید کرد.  

زندگی در پایتخت ترکیه با جنب‌و‌جوش بسیار در جریان است و گردشگران و اهالی شهر اواقات بسیاری را صرف تفریحات و معاشرت در کافه و رستوران‌ها می‌کنند. شما تا به حال به آنکارا سفر کرده‌اید؟ تجربه‌تان از این شهر چگونه بوده است؟

 

نویسنده: آزاده ارشدی 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا