اخبار

در تعطیلات کدام استان‌ها شلوغ می‌شوند؟

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در  تعطیلات پیش‌رو از استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، کردستان، همدان، کرمانشاه، شهرهای شمالی اصفهان و  خراسان رضوی به‌عنوان استان‌های درگیر و استان‌های قزوین، زنجان، سمنان، قم و اصفهان به‌عنوان استان‌های در مسیر درگیر نام برد.

به گزارش هومسا،مصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در پنجاه‌ویکمین نشست این ستاد که در راستای هماهنگی برای تعطیلات پیش‌رو و برنامه‌ریزی تعطیلات تابستان،برگزار شد،در بخشی از اظهارات خود،گفت:در حال حاضر  ضریب اشغال تخت‌ها و رزروها و همچنین فروش بلیت‌ها به بیش از ۸۰درصد رسیده است و با توجه به کاروان‌های زیارتی به مقصد حرم مطهر پیک بالایی را در تعطیلات پیش‌ رو پیش‌بینی می‌کنیم.

وی با اشاره به هماهنگی‌های انجام شده برای کاروان‌های زیارتی بیان کرد:بیشترین هماهنگی از طریق استان تهران انجام می‌شود و ستاد ویژه‌ای نیز در این راستا تشکیل شده است. اصفهان و قم هم درگیر این سفرهای کاروانی خواهند بود.

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در ادامه به شلوغی شهرهای شمالی استان اصفهان به‌خصوص کاشان اشاره و بر ضرورت نظارت بیشتر و انجام پیش‌بینی‌های لازم تاکید کرد.

فاطمی همچنین درخصوص دو استان پرمسافر مازندران و گیلان گفت:با توجه به آزادسازی دریا وسعت کار دو استان‌ بیشتر شده است،با توجه به افزایش حجم تردد مسافران کنار دریاها و اینکه اطلاعی از سواحل آزادشده ندارند، لازم است هماهنگی لازم با جمعیت هلال احمر و اورژانس استان صورت گیرد و اطلاع‌رسانی به مردم انجام شود که با کم‌ترین آسیب روبه‌رو شویم. همچنین هماهنگی لازم با دستگاه‌های مرتبط در راستای رعایت موازین فرهنگی و اسلامی در سواحل انجام شود.

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با تاکید بر اطلاع‌رسانی در مورد سواحل، تصریح کرد:همه نقاط ایمن نیست و مردم از این موضوع اطلاع ندارند،پیش‌بینی کردیم با مشکل جدی در این راستا مواجه شویم و ضروری است که ستاد اجرایی استان‌ها هماهنگی لازم را با فرمانداری‌ها انجام دهند.

فاطمی با اشاره به محدودیت ایجادشده ‌برای ورود تورهای دارای مجوز به دو استان مازندران و گیلان گفت:موضوع بررسی و در صورت نیاز به پیگیری از سوی دستگاه‌های بالاتر اطلاع‌رسانی شود.

وی با اشاره به تشدید نظارت‌ها بر اماکن توزیع غذا و رستوران‌ها در صورت اخطار بهداشتی و همچنین لزوم تامین آب آشامیدنی در شهرهای پرمسافر تاکید کرد.

فاطمی همچنین در ارتباط با سامانه ۰۹۶۲۹ بیان کرد:تدبیری اندیشیده شود که موضوعات مطرح شده توسط مردم همان لحظه به دستگاه مربوطه  منتقل شود.

تشدید نظارت‌ها و بازدید ویژه از رستوران‌ها، تهیه ارزاق و اطلاع‌رسانی تردد ماشین‌ها در ورودی شهرها، اطلاع‌رسانی برای تعطیلی اماکن گردشگری و موزه‌ها در تعطیلات ۱۴ خرداد ماه، مدیریت و اسکان استان‌ها از مواردی بود که دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر بر آن‌ها تاکید کرد. 

وی همچنین به همکاری و تعامل آموزش و پرورش و صداوسیمای مراکز استانی در راستای توزیع مکانی و زمانی سفر در تعطیلات گذشته همچنین هماهنگی با کمیته اربعین برای برنامه‌ریزی سفرهای اربعین اشاره کرد.

فاطمی در ادامه به تدوین تقویم رویدادهای گردشگری اشاره کرد و افزود:تقویم رویدادهای گردشگری در حال تدوین است و در اختیار تمامی آژانس‌ها قرار می‌گیرد.

 دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در  تعطیلات پیش‌رو از استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، کردستان، همدان، کرمانشاه، شهرهای شمالی اصفهان و  خراسان رضوی به‌عنوان استان‌های درگیر و استان‌های قزوین، زنجان، سمنان، قم و اصفهان به‌عنوان استان‌های در مسیر درگیر نام برد.

فاطمی در مورد کویر مرنجاب بیان کرد:این موضوع در کمیسیون امنیت کویر در حال رسیدگی است،کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی از طرف ما برای پیگیری موضوع انتخاب شده است. همچنین شیوه دستورالعمل خودروهای آفرود در کویر و کوهستان در حال تدوین و نهایی شدن است.

 

در بخشی دیگر از این نشست نماینده راه‌آهن گفت: فروش بلیت قطارها از اول خردادماه بر مبنای فروش صددرصدی کل قطارهای مسافری انجام شده است. ضریب اشغال در حال حاضر بالای ۸۰درصد است،تلاشمان این است که خدمات ویژه‌ای با کم‌ترین قیمت ارائه دهیم. در پیش‌فروش تیرماه با توجه به افزایش شدید تقاضای سفر سهمیه و ظرفیت فروش اینترنتی را برای سهولت بیشتر مردم افزایش داده‌ایم.

 

در ادامه امید شریفی مدیر روابط عمومی کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی درباره سامانه سفر ۰۹۶۲۹ گفت:این سامانه به‌صورت ۲۴ ساعته در سه شیفت در راستای اطلاع‌رسانی فعال است. در نوروز ۱۰۰هزار تماس و در عید فطر ۶۹هزار تماس پاسخ داده شده است.

وی تصریح کرد:توسعه سامانه برای گردشگران خارجی را در دستور کار داریم و زبان انگلیسی و عربی اضافه می‌شود. در حوزه امدادخودرو نیز با افزایش ۵۰۰ امدادگر ظرفیت امدادگران به ۱۵۰۰ نفر رسیده است.

 

صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی سازمان هواشناسی نیز بیان کرد:پیش‌بینی‌ها را از یک هفته قبل صادر و به مراجع درخواست‌کننده ارسال کرده‌ایم. وزش باد شدید روز جمعه ۱۳ خرداد در محور استان‌های یزد، سیستان و بلوچستان و سمنان و استان‌های مرکزی پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود:در نقاطی که شن‌های روان دارند، ممکن است با مشکل مواجه شوند. در هفته جاری آلودگی هوا به اندازه هفته گذشته که موجب تعطیلی گسترده شود، نخواهیم داشت.

 

حجت‌الله غلامعلی نماینده وزارت کشور نیز در این نشست بیان کرد:در دو تعطیلات گذشته هماهنگی خوبی صورت گرفت و تذکرات لازم داده شد،در عید فطر حضور پنج برابری مسافران به کاشان اتفاق ویژ‌ه‌ای بود.

وی تعطیلات تابستان را به دلیل تقارن با اربعین ویژه دانست و بر برنامه‌ریزی و توجه ویژه برای زیرساخت‌های شهری مقاصد جدید گردشگری مثل کردستان تاکید کرد.

غلامعلی همچنین درباره سواحل گفت:با توجه به سند سامان‌دهی سواحل تکالیف دستگاه‌ها مشخص است و بر همان مبنا عمل خواهد شد. اگر نیاز به برگزاری جلسه‌ای و یا ابلاغیه‌ای باشد، انجام خواهد شد.

 

 

در بخشی دیگر نماینده سازمان حمایت از مصرف‌کننده با بیان اینکه برای تامین ارزاق مشکلی وجود ندارد، افزود:نظارت‌ها تشدید شده است و طرح‌های ویژه در شهرهای مسافرپذیر در حال اجراست. همچنین از دیروز ۶۰۰هزار تومان بلیت هواپیما افزایش پیدا کرده است و سازمان هواپیمایی باید این موضوع را مدیریت کند.

 

 

ابوالفضل کفایتی نماینده وزارت آموزش و پرورش نیز بیان کرد:در شهرستان‌های استان تهران واحدهای آموزشی در کهریزک و شهر ری برای ارائه خدمات اسکان به زائران در نظر گرفته شده است.

وی افزود:بیش از ۲۵۰۰ واحد آموزشی برای اسکان فرهنگیان تجهیز می‌شود. همچنین ۴۰۵ مرکز ارائه‌دهنده خدمات، ۵۰ پردیس دانشگاه فرهنگی و ۳۰۰ اردوگاه در ایام تابستان خدمات ارائه می‌دهند.

 

مرتضی نوروزی از سازمان بنادر و دریانوردی به جابه‌جایی ۶.۵میلیون نفر مسافر توسط شناورها در تعطیلات گذشته اشاره کرد و افزود:اتصال به سامانه “ایران من” برای قیمت‌گذاری بلیت‌ها در راستای بهبود وضعیت شناورها انجام شده است. همچنین اقداماتی را برای ایام پیک سفر انجام داده‌ایم. ۱۲۰۰ نیروی عملیاتی نیز در پایانه‌ها ارائه خدمات می‌دهند.

وی افزود:انجام بازرسی‌های فنی و ایمنی برای کنترل و ارتقای ایمنی شناورها با کمک سایر دستگاه‌ها برای سفرهای تابستانی بدون خطر در حال انجام است.

 

ایمان هادی مسئول واحد طبیعت‌گردی سازمان حفاظت محیط زیست نیز به تردد آفرودها در منطقه کویر مرنجاب و مشکلات ایجادشده کرد و‌ گفت:این منطقه حفاظت‌شده است و علی‌رغم جلساتی که داشتیم، هماهنگی برای مدیریت تردد تورها به این منطقه انجام نشده است.

 

موسی دمیرچی‌لو از سازمان جوانان هلال‌احمر با اشاره به آمادگی برای ارائه خدمات در ایام سفرهای تابستانی در نقاط مسافرپذیر و آسیب‌پذیر افزود:اکیپ‌های داوطلب در نقاطی که نیاز به خدمات بیشتر دارد، حاضر خواهند بود.

 

محمد فرزاد میرزایی از سازمان مناطق آزاد نیز به ارائه تورها و پکیج‌های گردشگری ارزان‌قیمت در مناطق آزاد اشاره کرد و افزود:در کنار بحث سفر بر شیوه زندگی تاکید داریم. همچنین ارائه پکیج‌های‌ متنو‌ع و ارزان‌قیمت همکاری دستگاه‌ها را می‌طلبد.

انتهای خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا